Neem contact op voor advies op maat

Zo onderhoud je een sedumdak. 3 tips!

20 Feb 2022   |  
Leestijd 1 min
Onderhoud van een groen dak. 3 tips

Niet alleen het aanleggen, ook het onderhoud van een sedumdak is eenvoudig. Sedum is een sterke plant en heeft daarom in de basis weinig onderhoud nodig. Wil je dat jouw sedumdak er het hele jaar als een zonnetje bij staat? Wij geven je 3 tips voor een perfect onderhouden sedumdak.

Tip 1 voor goed onderhoud van een sedumdak: water

Sedum is familie van de vetplant, en kan daarom lang zonder water. Nu de zomers in Nederland warmer worden, is het raadzaam om toch extra water te geven tijdens warmere perioden. Dit kan eenvoudig met de tuinslang. Ga je voor het echte werk? Dan kan je een druppelslang aanbrengen op het dak om het sedum zo automatisch van water te voorzien.

Tip 2 voor goed onderhoud van een sedumdak: snoeien

Voor een goed onderhoud van sedum is snoeien belangrijk. Op deze manier blijft het sedumdak groen, compact en krijg je stevige, sterke sedumplanten. Snoei het sedum met een automatische of hand snoeischaar, knip de dode sedumplanten tot net boven de grond. Het advies is 1 á 2 keer per jaar te snoeien, de beste periodes hiervoor zijn eind voorjaar en eind najaar.


Tip 3 voor goed onderhoud van een sedumdak: Onkruid verwijderen

Onkruid en grassen wil je liever niet in het sedumdak. Hoewel dit er ook groen uitziet, overwoekerd dit het sedum wat ten koste gaat van de kwaliteit van het sedumdak. Het verwijderen van onkruid kan je toen tijdens het snoeien. Lange grassen en onkruid trek je met wortel en al uit het sedumdak.

Schrik niet als het sedumdak verkleurt. De verschillende soorten sedum die in de cassettes gebruikt worden hebben ieder hun eigen bloeiperiode. Het sedumdak zal dus gedurende het jaar verschillend van kleur zijn, van helder groen naar geel en rood.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week een update met tips, inspiratie en de nieuwste acties.