Neem contact op voor advies op maat

Groen moet je doen! Dé tuintrends van 2022

27 Sep 2021   |  
Leestijd 1 min
Tuintrends 2022. Vergroen je omgeving

De tuin is belangrijker dan ooit geworden. Een plek waar je kan wegdromen en kan genieten van de buitenlucht. Wij zetten een aantal tuintrends daarom voor je op een rij.


Groen op het dak


Je hebt het ongetwijfeld al bij buren, vrienden, familie of in de media voorbij zien komen: groene daken. Groene daken zijn populairder, en dat is niet gek. Naast dat groene daken direct een groen en mooi resultaat bieden brengen ze vele voordelen met zich mee. Zo zorgt een groendak voor verkoeling in de zomer en houdt het in de winter juist de warmte binnen. Het groene dak vangt het regenwater op, waardoor je piekbelastingen en overstromingen tijdens hevige regenbuien voorkomt. Én je helpt kleine vrienden zoals vlinders en bijen met een sedumdak. Benieuwd naar alle voordelen? Bekijk onze groene daken!


De duurzame tuin


Natuurlijke en groene materialen worden steeds belangrijker. Denk aan gerecyclede of duurzaam gecertificeerde materialen voor tuinmeubelen, gras in plaats van tegels en veel planten in de grond of in potten.
Andere simpele manieren om je tuin te verduurzamen zijn een regenton, compostbak of wormenhotel.


De groene schutting


Functionaliteit en groen hoeven elkaar niet in de weg te staan. Met een Kant & Klaar Haag tover je elke erfafscheiding om tot een groene eyecatcher. Deze groene en duurzame groene schutting is eenvoudig te installeren en verkrijgbaar in verschillende maten en soorten planten.


Verticaal groen


Heb je een kleine tuin of veel gevels van bijvoorbeeld een schuur in je tuin? Vergroen deze dan met planten. Er zijn verschillende systemen voor groene wanden en gevels. Niet alleen planten groeien goed in deze verticale groenwanden, denk ook eens aan het verbouwen van je eigen kruiden of groente zoals sla.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week een update met tips, inspiratie en de nieuwste acties.